Welkom bij "De Barmsijs" Jeuk
Ornithologische vereniging
"De Barmsijs jeuk"  


Onze vereniging werd gesticht op 26 april 1973 in het toenmalig "café Lindekens? bij Roger & Romanie gelegen in de Houtstraat te Jeuk. Wij werden lid van de KBOF onder het stamnummer 362 en kwamen terecht bij Gewest 8 Gewest St-truiden, onze vergaderingen vonden plaats in zaal "Welkom" jarenlang de thuisbasis voor onze jaarlijkse tentoonstellingen.
Onze eerste tentoonstelling ging door in zaal "Welkom" op 6 januari 1974 en meteen was een traditie geboren.
In 1976 werd het Gewest St-truiden opgesplitst in 2 gewesten en kwam de BARMSIJS terecht bij Gewest 10 met de volgende clubs, Melveren, zepperen, Brustem, Borlo, Heers .. In het 2de weekend van oktober 1977 richtten wij onze eerste tentoonstelling Eigen kweek in en in december 1977 onze 1ste lustrum tentoonstelling.
Na enkele jaren van samenwerking met Gewest 10 zagen wij de werking van dit Gewest zienderogen verminderen en besloten we om een aanvraag te doen om terug te keren naar Gewest 8, waarmee men akkoord ging en wij in 1983 terug deel uit maakte van Gewest 8. In december 1986 zijn we dan verhuisd naar ons huidig clublokaal "De lustige zangers, beter gekend als bij jeanjean & Nicole, ook in 1986 zijn we begonnen op de laatste zondag van september met onze pannenkoeken namiddag, deze werd dit jaar (2011) voor het eerst vervangen door een grote Barbecue.
In 1992 kregen we dan van de hogere instantie van de KBOF Limburg de toestemming om het Provinciaal kampioenschap in te richten ter gelegenheid van de viering van ons 20 jarig bestaan, deze tentoonstelling werd ingericht in de Gemeentelijke sporthal "De Winning" en was een geweldig succes met niet minder dan 175 exposanten die 2800 Eigen kweek vogels samen brachten. Op deze tentoonstelling mochten wij eveneens rekenen op de steun en medewerking van Gewest 8.
Tot het jaar 2003 werkt onze club samen met het Gewest 8  en hadden we jaarlijks meer dan 1000 vogels op onze tentoonstelling en toen werd het Gewest 8 omgetoverd tot Gewest 6 en bestond uit de volgende 6 clubs :

De Barmsijs Jeuk, De grasparkiet Gingelom, De Burchtkraai Brustem, De Trekvogel Duras, De Distelvink Velm, en de Goudvink Sint-truiden


en in 2003 kwam er dan ook de samenwerking met het Gewest 5 tot stand en werd er tot op heden een gezamelijke TT-kalender opgemaakt met de 8 volgende clubs:

De Barmsijs jeuk , De grasparkiet Gingelom , De Burchtkraai Brustem , De Trekvogel Duras , De Distelvink Velm ,               De Goudvink Borgloon ,De Sijs Alken en De Geelgors Kortessem.  
 
sinds het TT-seizoen 2013-2014 haakte ook nog De Grasparkiet Gingelom af en zo waren we nog met 7 clubs. Vanaf 2019 heeft ook de  De Goudvink Borgloon er de brui aan gegeven en blijven er al maar 6 clubs over in het gewest ! 2020 Het fameuze coronajaar zonder TT.
 
Beste vogelliefhebber langs deze weg nodigen wij u uit om ook lid te worden van deze mooie club en wij hopen u als liefhebber/tentoonsteller binnenkort te mogen begroeten, Jong of oud, iedereen is van harte welkom bij? De Barmsijs Jeuk?.
 

Het Bestuur  
Wenst u lid te worden neem dan contact via robert.marcel@skynet.be